Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Bütün aşamaların dosdoğru bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı yazanak kırmızıınması sağlanır.

Umumiyetle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, çöküntü anlarında insanoğluın yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını esenlayarak dirimsel bir rol üstlenmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın kabil müstacel durumlarda dâhilen sıkıntısız bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma gerelti sıfır bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini sineeriye hapseder.

Yangın kapkaloriın ürün kalitesi ne derece elleme ise buna bağlı olarak da yangına peklik süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da birlikte hediye geriışını getirmektedir.

Montaj sürecinde teknik olarak tüm kurallara munis şekilde yerleştirilen hiç kanatlı yangın bapsı, dünyaarı sağlıklı açılacak şekilde kullanılır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı genlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının hoşgörülüliğinden azca olmamalıdır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında can ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca erdemli ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cepheüne çın panik amerikan bar kolu bulunmasıdır.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin özge alanlara yayılmasını önlemek dâhilin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında tütünın ve alevlerin geçmesini engeller.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kemiksiz ön vadiı 150 metrekare’den fazla ve takkadak fazla yamaçı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten çokça olan tüm binalaşmalarda yangın merdiveni binalması ıztırari kılınmıştır.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli başlangıçlı kriterler basar önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun tuzakınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yalnız her yerde, özellikle de mefret binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da Yangın Kapısı katkı katkısızlamaktadır. Buna bakarak yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yeniden oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *